Ուտեստներ, որոնցից պետք է խուսափել շոգ ամռանը

11 օգոստոս 2017 10:47
Ուտեստներ, որոնցից պետք է խուսափել շոգ ամռանը

Սննդային թունավորումներն ամենից հաճախ տեղի են ունենում ամռանը: Պատճառը շոգն է և մթերքը պահպանելու կանոններին չհետևելը: Դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս ցանկացած մթերք  սառնարանում 4 ժամից ավելի չպահել, նաև ներկայացնում են, թե ինչից պետք է խուսափել շոգ ամռանը:

Համբուրգերը  E. coli բակտերիաների նախատիպերով վարակվելու ռիսկ է պարունակում, քանի որ համբուրգերի մեջ սովորաբար կիսաեփ միս են օգտագործում: Բայց եթե  ուտեստի  գայթակղությունը մեծ է, դրա ֆարշը կարելի է պատրաստել ինքնուրույն՝ նախապես ընտրելով թարմ միս:

Այն աղցանները, որոնց բաղադրության մեջ հում ձու կա և այն թեթև ուտեստները, որոնք պատրաստելիս պաղպաղակ են օգտագործում, ամռանն ուտել խորհուրդ չի տրվում, քանի որ  Salmonella-ով վարակվելու ռիսկ կա:

Ցանկացած տիպի բանջարեղեն    հարկավոր է լավ լվանալ հոսող ջրի տակ:  Խոսուն օրինակ է   2006 թվականին  ԱՄՆ-ում տեղի ունեցածը. այդ ժամանակ 190 մարդ վարակվել է  սալմոնելոզով, որի «աղբյուրը»  պոմիդորն էր:

 

 


Լրահոս

Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ

Գովազդ

Ամենա դիտվող նյութերը

Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ
Մեկնաբանություններ

Գովազդ